SCRIEM O CARTE IMPREUNA


SCRIEM O CARTE IMPREUNA #viatadupacriza se va numi O vom publica sub forma unui e-book imediat dupa criza Coronavirus

Tot ce trebuie sa faceti este sa scrieti la comentarii experienta personala avuta cu pandemia Covid-19 ,Cum v-a afectat viata,Ce trairi si ce ati facut cand ati stat in izolare,autoizolare,carantina sau mai rau in spital,Cum v-a afectat afacerea,Cum v-a afectat locul de munca,Cum v-a afectat relatia cu familia ,prietenii si partenerii de afaceri etc.

DISTRIBUIE si tu ! Vrem sa ajungem online la toata lumea Multumim pentru sustinere si promovare http://coltucsiasociatii.ro

  1. Fight a good fight! Cred ca asta este ce am ales in aceasta perioda „sa lupt” . Am gasit in…

  2. Salut, eu din fericire încă lucrez, soția nu (a întrat în șomaj techinc – mangera de magazin haine Mall), din…

  3. Bună! Pe mine pandemia m-a forțat sa-mi schimb credințele la 180 grade, am demisionat de la job-ul pe care-l practicam…

14 gânduri despre „SCRIEM O CARTE IMPREUNA

  1. Marius Vicentiu Coltuc

    Bucuresti

    Dezbaterea anului 2020: Cum vi s-a schimbat viața în pandemia de coronavirus?

    Restricțiile impuse în multe țări din lume, inclusiv în România, de pandemia de coronavirus au dat peste cap dintr-o dată viața a sute de milioane de oameni.

    Nu mai pot ieși în oraș când doresc, mulți au început să lucreze de acasă, nu se mai văd cu rudele și cu prietenii decât online, iar copiii descoperă cum e să facă școală pe net.

    De asemenea, în vorbirea multora dintre noi a apărut o nouă expresie – distanțarea socială.

    De-a lungul evoluției umanității, sentimentul de siguranță a fost conferit de apartenența oamenilor la grup. Izolarea este percepută mai mult ca o stare fizică de urgență. Valoarea interacțiunii sociale a devenit o parte importantă pentru ființa umană, care se traduce și la nivel biologic, de exemplu, prin reconfigurarea circuitelor neuronale și reacției organismului la stres.

    Distanțarea socială, carantina, autoizolarea sunt termeni care în epidemiologie au un impact care se traduce prin beneficii în comunitate în cazul unei amenințări la adresa siguranței cetățenilor. Acestea se referă la eforturile conștiente de a reduce contactul dintre oameni pentru prevenirea răspândirii unui agent patogen, cum este și cazul unui virus care determină o pandemie. Însă, toți acești termeni sunt contrari instinctului, naturii umane. Răspunsul firesc în fața unei calamități este apropierea dintre oameni. De la studierea fenomenelor naturale precum tornadele sau cutremurele, până la dezastrele de război, timp de zeci de ani, cercetările sociologice arată că în fața dezastrului, comportamentul firesc este de apropiere interumană. De-a lungul evoluției umanității, sentimentul de siguranță a fost conferit de apartenența oamenilor la grup. Izolarea este percepută mai mult ca o stare fizică de urgență. Valoarea interacțiunii sociale a devenit o parte importantă pentru ființa umană, care se traduce și la nivel biologic, de exemplu, prin reconfigurarea circuitelor neuronale și reacției organismului la stres.

    Starea Libertății | Dragoș Pătraru despre viața românilor după pandemie: O să ne strănutăm în față și o să zicem ”Mulțumesc” Dragoș Pătraru vorbește despre viața în autoizolare a românilor. Din cauza pandemiei de coronavirus, mulți oameni sunt nevoiți să lucreze de acasă și să-și limiteze ieșirile în oraș. De asemenea, Dragoș Pătraru mai prezintă și o scurtă radiografie despre momentul în care pandemia va trece, iar românii își vor relua activitățile. ..

    Dragoș Pătraru prezintă în stilul său caracteristic și cum va arăta viața românilor după ce pandemia va trece, iar lucrurile vor reveni la normal. ”O să fie frumos. O să mergem să călătorim, să vede lumea, să ne pupăm cu străinii, că cine știe când vom mai avea ocazia.O să ne fie poftă de înghesuială, o să umblăm toți numai cu metroul și cu autobuzul. O să ne frecăm ca nebunii unii de alții, cum se freacă urșii de copaci, o să ne strănutăm în față și o să zicem Mulțumesc.”

    Tătărușanu rămâne optimist: ”Fotbalul și viața vor fi aceleași după pandemie!”

    Apreciat de 1 persoană

  2. Perioada aceasta de pandemie de corona virus mi-a afectat viata, m-a determinat sa ma autoizolez pentru protecția mea. Dificila este distanțarea sociala impusa de circumstanțe. Pe de alta parte vad și partea buna a lucrurilor stand acasă si comunicând cu prietenii, cu cunoștințe, având timp pentru lucruri de făcut în casa care în tumultul vieții de zi cu zi înainte nu era atata timp. Important este sa rămânem uniți chiar dacă suntem departe.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ce ne făceam fara net? Îmi place sa cred ca sunt un om puternic, adevărata izolare sau carantina este sa nu ieși deloc afara, pentru covid 19 putem face: spălarea pe mâini cat mai des, de trei ori pe fata cu apa si săpun, aerisirea încăperii mâncare, net iată scriem si o carte romanul este mereu inventiv. Cum v-a fi viață după covid 19? Multi oamenii trebuie sa o ia de la capăt, sa- si caute un job, economia v- a costa mai mult, medicamente ioc, sunt in perioada de ajutor reciproc multi dau bir cu fugiții alții mor. Care este opinia dv?

      Apreciat de 1 persoană

  3. Partea bună – autoanaliza, moment bun pentru cunoașterea presupusilor prieteni, somn de voie. Partea rea și cea mai rea – strângem prea tare cureaua, dar pana când?!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Faptul ca am fost obligata sa ma izolez in casa m-a afectat destul de mult profesional, zic eu si social. Pentru mine mediul online nu este unul prietenos si nu sunt adepta chatului sau a telefonului, la telefon vorbesc strictul necesar. Toate activitatile pe care le aveam la cabinet a trebuit sa le mut in mediul online, intampinand tot felul de probleme tehnice pentru ca nu am stofa de it-ista absolut deloc si nici alaturi de mine pe cineva care sa se priceapa si sa ma ajute. Voi privi insa catre beneficii si pot spune ca am invatat cateva lucruri noi si am prioritizat lucrurile care erau in plan mai tarziu si pe care le pot face de acasa.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Buna Marina , pe mine ma ajuta aceasta pauza , imi ofera o claritate asupra vietii , asupra relatiilor ..prieteniilor …si ma aduce mai aproape de mine , de ceea ce imi doresc cu adevarat in viata ,separa foarte multe ….vad detasata alergarea / fuga in viata de pana acum si acest moment in card esti fata in fata cu tind si divinitatea ..si aboa acum intelegem VIATA ..DESPRE CEEA CE CREAM CA ESTE si multitudinea de directii si acum cand singura diresctie/ scop este viata …Eu sunt viata .
    si trebuie doar traita …
    acum.nu mai exista certurile..supararile
    .colegii ..sefii …
    toti suntem.oameni ..si acum EGALI
    Acum totul pare simplu .

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sunt afectat pe plan social si medical, la început au fost cozi ca pe timpul lui ceaucescu se cumpăra mult hârtie igenica cartofi faina conserve. Din păcate medicii sunt la pământ.

      Apreciat de 1 persoană

  6. Bună! Cred ,că toți oamenii conștienți de riscul la care se supun,sunt afectați mai mult, sau mai puțin!
    Sunt printr e norocoșii care inca mai muncesc,dar sincer mă duc cu teama la ” datorie”:)
    Interacționez cu diferite persoane zilnic,având contact ” face to face” ( știu ,distanta:)…unii o respecta,alții nu) .O pereche de mănuși pe mana plus o masca de față reutilizabila,nu prea îmi dau siguranta de care am nevoie!
    Incerc sa gândesc pozitiv,sa cred că totul va fi bine…incerc doar:)…dar…
    In fine,cred că toată nebunia asta s ar opri daca,unii ar înceta să mai gândească spre folosul lor,și dacă am avea norocul ,de a fi conduși cu „deșteptăciune”!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Bună!
    Pe mine pandemia m-a forțat sa-mi schimb credințele la 180 grade, am demisionat de la job-ul pe care-l practicam de 18 ani, am renunțat la el pentru a face ceea ce îmi doresc cu adevărat în viata, m-a învățat sa lupt pentru ce îmi doresc , izolarea, depărtarea de cei dragi m-a făcut sa realizez cât de mult contează ei pentru mine, sa-mi resetez valorile. M-a făcut să realizez ca e bine sa privești viata cu seriozitate dar nu strica putina relaxare din când în când, m-a învățat sa ma odihnesc mai mult și totodată sa prețuiesc tot ceea ce am primit de la viata pana acum.
    Am noi credințe, valori, obiective…
    Privesc viata profesionala și personala cu alți ochi, cu mai multa blandete, entuziasm și căldura.
    Este trist ceea ce se intampla, dureros chiar dar pe mine asta m-a trezit la viata, m-a făcut sa incep sa trăiesc!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Salut, eu din fericire încă lucrez, soția nu (a întrat în șomaj techinc – mangera de magazin haine Mall), din nefericire lucrez la o firma de salubritate „șofer autocamion mașina mare tonaj” asta scrie în legitimație 🙂 dar cu toate masurile de siguranță luate de angajator ( mănuși, masca, combinezon, etc) …. Parca ma întorc cu teama acasă… Poate sunt paranoic? Poate nu! De fiecare data când ma întorc acasă, trec pe la spalotarie, spăl mașina (personala) + bocancii din picioare cu jettul de la spălătorie, totul s-a schimbat! Aveam 2 joburi! Din fericire cantam într-un band eram solist vocal…. Din nefericire s-au anulat toate evenimentele din aprilie și mai! Aveam planuri mari, vacanta la Bansko la sky rezervata (16-22 martie), un apartament mai mare… În septembrie… Poate al-2-lea copil.. Acum îmi este frica sa îmi vizitez și părinții aflați în provincie la 30 km de buc. Sincer nu știu ce sa mai cred! Sa cred în pandemie? Sau poate este o „conspirație”? Cred ca nimic nu va mai fi ca înainte! Doamne ajuta la toată lumea! Totul va fi bine!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Fight a good fight!
    Cred ca asta este ce am ales in aceasta perioda „sa lupt” . Am gasit in mine puterea de-a ma adapta si am inteles ca nimic nu va mai fi la fel dupa Covid.
    Ce m-a invatat aceasta perioada?
    Am invatat ca trebuie sa caut cea mai buna formula in viata, in munca de a ramane in echilibru mine si cu ceea ce ma defineste pe mine, ca om.

    Apreciază

  10. Pandemia COVID-19: O perspectivă asupra impactului abuziv

    Introducere:
    Pandemia COVID-19 a adus o serie de schimbări și provocări majore în întreaga lume, iar impactul său nu poate fi neglijat. Cu toate acestea, în acest articol ne concentrăm asupra perspectivelor privind caracterul abuziv al pandemiei. Vom explora modul în care măsurile luate pentru a controla răspândirea virusului și implicațiile socio-economice au fost percepute de unii ca fiind abuzive în anumite contexte și vom analiza câteva exemple semnificative.

    Limitarea drepturilor și libertăților civile:
    Una dintre cele mai controversate aspecte ale pandemiei COVID-19 a fost restricționarea drepturilor și libertăților civile ale populației în numele sănătății publice. Măsuri precum carantina obligatorie, interdicția de circulație, restricții asupra adunărilor publice și monitorizarea strictă a mișcării cetățenilor au fost percepute de unii ca fiind o încălcare a drepturilor fundamentale și o limitare excesivă a libertății individuale.

    Abuzuri în aplicarea măsurilor de urgență:
    În timpul pandemiei, s-au raportat și cazuri de abuzuri și utilizare excesivă a puterii de către autorități în aplicarea măsurilor de urgență. Acestea includ violență polițienească, hărțuire și încălcarea drepturilor individuale în timpul controalelor și intervențiilor forțelor de ordine. Astfel de abuzuri au atras critici și au subminat încrederea în autorități.

    Impactul asupra sănătății mentale:
    Pandemia a avut, de asemenea, un impact semnificativ asupra sănătății mentale a oamenilor. Măsurile de izolare și distanțare socială, precum și incertitudinea generală au dus la creșterea cazurilor de depresie, anxietate și alte tulburări mentale. Aceasta a generat preocupări cu privire la modul în care gestionarea pandemiei poate fi considerată abuzivă în ceea ce privește impactul psihologic asupra indivizilor.

    Disparități sociale și economice accentuate:
    Pandemia a expus și a amplificat inegalitățile sociale și economice existente. Grupurile marginalizate, precum persoanele sărace, migranții sau lucrătorii necalificați, au fost mai afectate de măsurile de restricție și au suferit mai mult din punct de vedere socio-economic. Această amplificare a disparităților a condus la acuzații de abuz și injustiție în abordarea pandemiei.

    Efectele pe termen lung sunt iremediabile

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe